Wat is Dofna?

Dofna is de afkorting van Discharge of Neural Aspects. Dit betekent: het ontladen van herinneringen waar een bepaalde (negatieve – zwaar aanvoelende) emotie aan gekoppeld zit. De behandelwijze van Dofna is gebaseerd op het opsporen en ontkoppelen van fysieke pijnen, ziektes, trauma`s, schuldgevoelens en andere blokkades (ook wel vervuilingen in het energetische lichaam genoemd).

Ieder mens heeft in zijn of haar verleden bepaalde ervaringen opgedaan die de manier van denken heeft beïnvloed. Dit kan gebeuren door verschillende situaties, variërend van pesterijen op school tot het meemaken van een ernstig ongeluk of opgroeien in een onaangename omgeving.

Al deze ervaringen laten sporen na die worden opgeslagen in het geheugen. Hier slijten gedragspatronen in, die als overlevingsmechanismen functioneren. Dit wil zeggen dat je ander gedrag gaat creëren om de pijn niet meer te hoeven voelen; je gaat je beschermen hiertegen. Deze processen gebeuren onbewust. Het helpt je om te “overleven”. Eens waren die houdingen en patronen nuttig. Ze hielpen je in situaties die voor jou echt niet prettig waren. Maar de houdingen en patronen die toen hielpen om je tegen de pijn te beschermen, zullen je later alleen maar tegenwerken.

De behandelingen zullen blokkades verwijderen, waardoor je rust en ruimte ervaart. Je krijgt meer inzicht in jezelf waardoor je beter je eigen weg kunt bewandelen. Oude gedachten doen er niet meer toe en je kunt beslissingen nemen zonder achterom te hoeven kijken. Dat is wat Dofna Therapie inhoudt.

Meer weten of een afspraak maken?